50 ir daugiau metų
Pieno produktuose esančios naudingosios medžiagos svarbios ne tik augant, bet ir perkopus 50-metį. Pieno, sūrio, jogurto, kitų produktų vartojimas susijęs su mažesne aukšto kraujospūdžio, širdies ligų, kai kurių vėžinių susirgimų ir antrojo tipo diabeto rizika.
Ypatingai pieno produktai svarbūs 50 metų sulaukusioms moteris, kurioms rekomenduojama padidinti pieno produktų kasdienį suvartojimą iki 4 porcijų. Dauguma tokio amžiaus moterų patiria menopauzę, kuri paspartina kaulų retėjimą - osteoporozę. Pienas, sūris ir jogurtas – puikus kalcio, padedančio padidinti kaulų mineralų tankį, šaltinis.
Osteoporozė pasaulyje diagnozuojama vidutiniškai vienai iš dviejų moterų ir vienam iš trijų vyrų, vyresnių nei 60-ies metų.
Sulaukus 65 metų tiek vyrų, tiek moterų kaulų tankis mažėja vienodai. Sulėtinti šį procesą galima valgant daug kalcio turinčius maisto produktus, gaunant pakankamai vitamino D ir nuolat sportuojant.
Pieno produktai – patogus ir lengvai prieinamas kalcio šaltinis. Sulaukus 70-ies ir daugiau metų, rekomenduojama per dieną suvartoti ne mažiau kaip tris su puse porcijos pieno produktų.
Pienas ir gėrimai su pienu taip pat padeda užkirsti kelią dažnai senjorų bėdai – dehidracijai.
MINIMALUS REKOMENDUOTINAS PIENO PRODUKTŲ PORCIJŲ SKAIČIUS:
Jūsų el. paštas